Karelsk Bjørnehund

 

 

 

Senest opdateret: 09. marts 2012

Startside
Om racen
Aktiviteter
Resultater
Mindesiden
Galleri
Historier
Bruger indlæg
Links
Kontakt

 


Historier fra det virkelige liv

På denne side har du som bruger mulighed for at dele din historie eller oplevelse om eller med din Bjørnehund med andre Bjørnehunde folk. Send historien til webmaster sammen med evt. billeder så vi alle kan få glæde af den.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tur til Sverige i Kristihimmelfartsferien 2007.
Af Linda Arleth
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi var 8 personer og 8 hunde som havde valgt at holde Kristihimmelfartsferien i det Svenske, tiden var nu kommet til at vi ville besøge Pontus og Cooper. Turen startede om torsdagen og det tegnede til at blive en spændende og anderledes ferie end vi ellers er vant til...

Når man nu sådan skal af sted, så er der jo ret meget der skal aftales f.eks. hvem der har hvad med og lad mig lige indskyde at vi ikke manglede mad! Nå, men onsdag kl. ca. 17.00 ringede Birgit og sagde at vi ikke skulle af sted…….! Deres bil var gået i stykker, så der var ikke plads. For man kan jo ikke køre, hvis man kun har én bil <Grin> Meeeeen, sådan skulle det ikke være… De fik al bagagen over i Heidi's bil og så 4 hunde i Mondeo'en … Af stig af sted det gik, men efter at de havde sendt en SMS med at de var kørt og var nået helt til Vetterslev, ja, så opdagede Birgit at de manglede deres sygesikringskort så de måtte lige vende om igen, tilbage til Fuglebjerg efter dem… Mondeo'en var faktisk så proppet at lygtehuset faldt ud undervejs! Så er det jo godt at man har tape i sin bil….

Turen op til Dalslandet gik ellers fint.. dog var det ligesom at kører i en vaskehal, dog uden sæbe…. Huset vi skulle bo i var en sand kopi af Katholt dog uden ’’snekkerbo’’.


Vi fik mad, hunde og børn på plads , og godt der var to køleskabe. Så skulle vi i skoven , men først gik turen til Pontus. Hvor svært kan det være at spore elg, vi var der i 5 minutter og så fandt vi 4 elge, og vi havde ikke engang hundene med... fnis fnis

Nu er det sådan, at vi danskere er nogle høflige mennesker og vi blev da budt på kaffe. Kaffen bliver hældt op vi sidder og snakker, men ingen nævner at kaffen er kold, alle sad bare og snakkede, lige til Birgit finder ud af at der kom damp fra den ene kop! Nåh ja, Pontus havde selv fået kold kaffe, han havde nemlig taget den forkerte kaffekande…

Tilbage i huset skulle vi så indtage det første måltid, og den stod også på lagkage da Birgit havde fødselsdag og Per og Birgit havde bryllupsdag.


Kennel mor og far fra Kennel Bipe’s har været gift i 21 år….

Fredag skulle vi så igen med ”at spore Elg” som man jo siger, og vi fandt da nogle elgspor og andet godt i skoven. Selv pudderkvasten Bessi opførte sig som en ægte Bjørnehund. Hun ville ikke lade de unge stå alene med ’’elgen’’. På et tidspunkt går Birgit og Magic ind i skoven og man kan godt sige at det gælder om at holde balancen i denne skovbund og den store balletdans blev udført………….


Krølle og lidt af Henrik Halle, he he.

Nu er det sådan, at vi jo kender Henrik Halle fra de gode gamle dage da kliken var til, han flyttede til Sverige for snart 3½ år siden, så vi fik ringet til ham og han kom så til vores frokost. Vi fik en masse historier om ulve, los og elge nogle sjove og spændende historier fra den virkelige bjørnehundeverden….

Nu sker der jo altid en masse sjove ting når man er mange mennesker og hunde sammen, man finder ud af en masse om sine hunde, f.eks. ved vi nu at Anton er til hanhunde, han brugte det meste af formiddagen til at gøre sig dejlig over for Nicky og hans store mål var at pare ham på en stejl skrænt, og det er virkelig et ømt syn at se Kristine og Heidi kæmpe med disse to hanhunde som bare ikke ville give slip, men til  sidst lykkedes det, men det blev først på parkeringspladsen efter en dejlig tur som Henrik havde arrangeret.

Vi var igen heldige, for der var både var spor af elg og rådyr, ja og der var endda en ’’bjørn’’, som godt nok var lavet af træ til stor morskab for hunde og mennesker.

Efter denne dejlige tur på en 8 km skulle vi igen til bordet og så må vi jo erkende, at vi ikke er 20 år mere, så eftermiddagen gik med lidt hvile... Nåååå ja, og lidt madlavning…

Søndag skulle vi så pakke og af sted, da Canis og Anton skulle til anlægsprøve, vi skulle ca. 100 km syd på, så det var på vejen hjem. Kristine havde aftalt med dommeren, at vi ville være der ca. kl. 11 og omkring kl. 11.15 var Anton klar til at gå sit spor. Sporet havde dommeren selv lagt om morgen, Anton klarede det rigtig flot og fik 35 point. Lige efter skulle Canis på og hun fik 37 point.


Bipe’s You Ain’t Seen Nothing Yet (Anton) og Heidi


Bipe’s Here Comes The Sun og Kristine

Efter sporprøven havde dommerens kone lave lidt svensk sandwich med vildtpølse, og så gik turen hjemad.

Hold fast en masse indtryk vi havde med hjem i bagagen, vi lærte f.eks. det ikke hedder tis men ”spildning”, og hunden gør ikke, den ”skralder”, og selv om man er hanhund kan man godt blive forelsket i Nicky, at en Ford kan laves med tape, og at selv pudderkvaste som Bessi kan tænde ved lugten af elglort…. og at en sporprøve i Sverige kun koster 200SEK.

1000 tak til jer alle som deltog i denne dejlige tur og vi glæder os til den næste hvor der nok er flere som skal til prøve…


James, Bessi, Anton, Shakira, Magic, Krølle, Canis og Nicky (Nikoline... smil)

Og sådan her ser en Bjørnehund ud efter 4 dage i skoven…… ja det er hårdt at være lækker grin grin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Startside | Om racen | Aktiviteter | Resultater | Mindesiden | Galleri | Historier | Bruger indlæg | Links | Kontakt

Webmaster: Morten Odgaard